Videók a hagyományos Google keresési találatokban – megéri előre gondolkozni!

seo_video

A videókra optimalizált kereséssel foglalkozó cégek könnyen lépéselőnyre tehetnek szert vetélytársaikkal szemben. A Google 10 éve vezette be a keresőoldalak legfontosabb funkcióját, az automatikus szövegkiegészítést ami már a legismertebb videómegosztón a Youtube-on is segíti a keresést.

A Travelzoo utazástervező -és kereső oldal #tzootips gyűjtőnév alatt tesz közzé utazással és azzal kapcsolatos kérdéseket megválaszoló videókat és élménybeszámolókat, mint például hogy mikor érdemes Thaiföldre utazni, milyen napokon olcsóbb a szállás és hogy hogyan repüljünk a kiszemelt helyre a legkevesebb átszállással.

“Nagy igény van az utazással kapcsolatos információkra, egy kicsit olyan ez mintha az emberek nagyrésze ugyanazokra a konkrét dolgokra keresne – ezt próbáljuk a videókkal megelőzni és egyből a legfontosabb és legkeresettebb kérdéseket megválaszolni” mondja Justin Soffer, a Travelzoo alelnöke.

A videók sokkal személyesebbek mint egy írott, képek nélkül cikk, tekintve, hogy audiovizuális élményt nyújt, és egy másik ember élménybeszámolóját hallja a felhasználó. Ez a videókat sokkal meggyőzőbbé teszi, jobban megragadja a nézőt és emeli a Travelzoo színvonalát.

“Például sokaknak magától értetődő, hogy egy hétvégi napon szeretnének a kiszemelt helyre megérkezni, de az útvonallal kapcsolatos videóból kiderülhet, hogy egy másik nap kényelmesebb lehet az érkezés.”

Greg Jarboe, a SEO-PR vezérigazgatója, hisz az automatikus szövegkiegészítő keresőmotorok eredményességében. “A legkönnyebben úgy ellenőrizhetjük ennek a hitelességét, ha beírjuk a Google Trendsbe az evergreen keresőszót.” mondja

“Amikor összeraktuk a cég videókampányát, az volt az elsődleges célunk, hogy ha valakinek van az érdeklődési körével kapcsolatos videó akkor meg is találja azt, és nem feltétlenül csak akkor, ha tudja a videó pontos címét és feltöltési idejét.”

Ryan Johnson, hisz a videókra optimalizált keresésben. “A Google Trends és a Google kereső a színes és tartalomban gazdag oldalakat előrébb listázza, mint az egyszerű, médianélküli cikkeket, hiába van azoknak magasabb látogatottságuk.”

“A problémamegoldásokkal kapcsolatos kereséseknek egyszerűnek és lényegretörőnek kell lenniük, és igazodni ahhoz ahogy az emberek nagy része keres. Például azt, hogy merre van a legközelebbi hardverbolt biztosan nem egy videóból fogja megtudni a felhasználó, viszont azt, hogy hogyan kötheti meg a nyakkendőjét egészen biztos, hogy előbb tanulja meg egy rövid lényegretörő videóból, mint akár egy képekkel illusztrált cikkből.”

“Abban egészen biztosak lehetünk, hogy a jövőben sokkal több videó fog a keresési találatokban megjelenni, és hogy ezekre az emberek jóval nagyobb eséllyel kattintanak rá, mint egy weboldalra, cikkre vagy képre.”