A Facebook videók megállíthatatlanul terjednek

facebbok_video_tartalom

A 2016 év eleji beszámoló szerint igen jól sikerült év volt Mark Zuckerbergnek a 2015-ös év. A bevételek növekedése elérte a 44%-ot, 21%-os növekedéssel a mobil használók terén.

Persze minket az érdekel, mi a helyzet a videókkal? Mennyire hangsúlyos részei a közösségi hálónak? Olyannyira, hogy manapság több, mint 100 millió órányi videó anyagot néznek rajta az emberek minden egyes nap.
Zuckerberg nyilvánvalóvá tette, hogy a videós tartalmak immár jelentős részét képezik a Facebook élménynek, és a cég a jövőben is nagy hangsúlyt fektet ennek a fejlesztésébe. Folyamatosan tesztelik és tökéletesítik a rendszert, hogy a videók a megfelelő felhasználókhoz jussanak el. A videó marketingben nagyon fontos tudatosítani, hogy megváltoztak a szokások, és az elsődleges platform már a mobil.

Így tett a Microsoft Xbox csapata is, amikor a Halo5nek készítettek kampányt. Ez a taktika végül több mint 49 millió videó megtekintést hozott,
hiszen 3 másodperc alatt kell megragadni az emberek figyelmét, ráadásul hang nélkül.
Amikor a Facebook közzétette 2015 harmadik negyedévi adatait, abból kiderült, hogy naponta 500 millió user nézett videókat. A negyedik negyedévben ez a
statisztika nem szerepelt, de azt tudjuk, hogy egy átlagos felhasználó átlag 12 percet tölt naponta videók nézésével a Facebookon,és a szám folyamatosan emelkedik. Garancia erre, a fejlődő országok számára kifejlesztett Facebook Lite, ami további 80 millió ember számára teszi elérhetővé a videós tartalmak elérését.
A Facebook ezen az úton haladva jelentősen csökkenti hátrányát a Youtube-al szemben.