Így újítsd meg videó kampányaid 2016-ban

interaktiv_video_2016

Ha eddig még nem tetted, itt az ideje elgondolkozni a tavalyi év hegy- és hullámvölgyein, ami a kampányaidat illeti. Valószínűleg (remélhetőleg) a marketing kampányod már tartalmazott videós elemet, így már van kiindulási alapod.

Még ha hatalmas siker is volt, mindig van min javítani. Új videó trendek vannak a horizonton, el lehet kezdeni a tervezést, hogy 2016-ban videó kampányaid
teljesen összhangban legyenek a fogyasztói igényekkel. Azzal már tisztában vagy, hogy a videók szerepe növekszik… igen gyorsan, de ráadásul a videók is változnak, különböző igényeknek kell eleget tenni, és újabb élményeket kell nyújtani.
Íme három módszer, amivel frissítheted kampányaidat 2016-ban.

#1 Gondolkozz interaktívan
Ahogy a technológiák fejlődnek, a márkáknak egyre küzdelmesebb kapcsolatot kialakítani a fogyasztókkal, akik már nem szívesen fogadják be az információt a hagyományos módon. Ezért azoknak, akik bázist szeretnének növelni, érdemes az interaktív videók felé nyitniuk.
Az interaktív videók lehetővé teszik a nézőknek, hogy módosítsák a narratívát, befolyásolják a történet végkimenetelét, nem pusztán passzív szemlélődök hanem aktív részesei a cselekményeknek. Az interkatív videók ijesztőnek tűnhetnek egy szűk költségvetéssel rendelkező cégnek, de ez nem jelenti azt hogy ne lehetne megvalósítani. (Kérjed ajánlatunkat!)
A videónak legyen egyszerű története, kezdetben két választási lehetőséggel. A márkák pedig ilyen jó jellemrajzot és statisztikát kaphatnak a fogyasztóikról,
azok választásai alapján. A jól felépített videóval új célközönséget is bevonhatunk, hiszen többféle válasz többféle csoportnak lehet szimpatikus. Az interaktív videók terén jelentős fejlesztések várhatóak 2016-ban, érdemes meglovagolni a hullámot.

#2 Használd a közösségi hálót
Csupán az elmúlt évben, a videós posztok száma 75%-ról 94%-ra emelkedett. (94%-os emelkedés 2014-hez képest)
(http://insights.fb.com/2015/01/07/new-universal-language/)
Ez a cégeknél sem lehet másképp. Ha a Facebookra bejelentkező emberek több mint fele, legalább egy videót megnéz naponta, az miért ne a te céged videója legyen?
A számok beszédesek; az emberek használják videó nézésre a közösségi hálót. Az ok, ami miatt a cégeknek a közösségi videómegosztás felé kell fordulniuk, az
ott rejlő vásárlóerő. Csakúgy, mint az interaktív videóknál, a Facebookon megosztott videók többet jelentenek, valódi elkötelezettséget a követők számára.
Az IDG (http://idgknowledgehub.com/2012/11/27/the-power-of-social-on-brand-advocacy/) felmérése alapján, az emberek 44%-al nagyobb valószínűséggel vásárolnak egy terméket, miután látták azt egy videón (működés közben) Látják az előnyöket és hátrányokat.
De amennyiben nem az értékesítésre fókuszálnál elsősorban, remek analitikai forrás a márkáknak hogy megértsék célpiacukat. A különböző közösségi platformok eltérő lehetőségeket kínálnak a videók megjelenítésére, így érdemes ezeket a trendeket, fejlesztéseket továbbra is nyomon követni 2016-ban.

#3 Mesélj el történeteket a virtuális valóság nyelvén
A Google Cardboard alig pár ezer forintosára elérhető közelségbe hozza a virtuális valóság élményének megtapasztalását mindenkinek. Minél többen tapasztalják meg az új élményt, annál több cég látja be milyen ereje van, és milyen gyorsan fejlődik az új trend. A 360 fokos videók igazi erő a marketingesek kezében, a hirdetés új, játékos és szintén interaktív formája, ahol közvetlenül tapasztalhatják meg a márkaélményt.
Nem véletlen a tendencia, hiszen a Facebook több mint két milliárd dollárért vette meg az Oculus Riftet. Most már a cégeknek is elérhető a lehetőség, hogy 360 fokos videókat osszanak meg Facebookon, és valószínűleg saját VR headsettel jönnek ki még idén.
A tény, hogy a technológia abszolút létezik, és a virtuális valóság mindenki kezében ott lehet, nem hagy kétséget afelől hogy érdemes mihamarabb megtalálni a módját, hogyan tudja ezt a céged hasznosítani.

Frissítsd fel videó kampányaid 2016-ban, építsd be az itt olvasott három tanácsot, hogy igazán lenyűgözd célközönségedet. Ha még nem tudod hogyan vágj bele, kérd ajánlatunkat!