Biztosan ismered célközönséged a Youtubeon?

video_marketing_potencialis_vasarlok

A hirdetők, akik pusztán demográfiai adatok alapján keresik célközönségüket, akár 70%-át elveszíthetik potenciális vásárlóiknak. Hogy miért?
Mert a demográfiából pusztán nem rajzolódik ki a teljes történet, meg kell értenünk a vásárlók szándékait. Lisa Gevelber Think with Google
publikációja nyomán végzünk okfejtést. (https://www.thinkwithgoogle.com/articles/why-consumer-intent-more-powerful-than-demographics.html)

Ugyanez természetesen vonatkozik a videóhirdetésekre is, ezért összeszedjük a legfontosabb tudnivalókat, hogy egyetlen potenciális vásárlót se hagyjunk
parlagon. Amikor valaki szeretne valamit, vagy szüksége van valamire, az okostelefonjához fordul segítségért. Legyen szó egy kezdő karatésról aki egy gyakorlatot sajátítana el a Youtuberól, vagy egy anyáról aki a legkedvezőbb cipőt keresi. Amikor egy igény merül fel, az emberek a Youtubeon keresnek válaszok után, fedeznek fel új dolgokat, és ezek alapján hoznak döntéseket.
mobil_video_kereses
A hirdetők elszalasztják a kapcsolatfelvételt potenciális közönségükkel
Egy mérés alapján, melyet a Millward Brown Digital végzett Amerikában 2016 Január és Július között, megmutatja, hogy mindössze 31% a 18 és 34 között lévő férfiak száma, akik videó játékokra kerestek rá. Ez azt jelenti, hogy a hirdetők simán elvesztik 69%-t potenciális célközönségüknek, ha pusztán demográfiai
adatokból indulnak ki. És a videójátékok piaca nem a kivétel, mely erősíti a szabályt. Gevelber megoszt több érdekes adatra is rávilágít a Google/Ipsos MediaCT 2016 augusztusi kutatásából.
Eszerint a baba holmikkal kapcsolatos keresések 40%-a olyanoktól származik, akik egyáltalán nem is laknak babával együtt! És az elsődleges mód mégis ahogy ezek az emberek babholmikra keresnének a Youtube és a Google.
De még tovább is van. Ezen az infógrafikán jól látható példák, hogy hogyan lehet figyelmen kívül hagyni fontos potenciális vásárlókat. Például a sportcuccok iránt
mobilon keresők nagyobb része a gyengébbik nemből kerül ki. viszont a bőr és testápolási  termékek után keresők 68%-a férfi.
Egy másik kutatásban, “A B2B Marketing változó arca” – https://www.thinkwithgoogle.com/articles/the-changing-face-b2b-marketing.html
ami szintén a Think with Google oldalán lett publikálva 2015 márciusában. 70%-a a B2B vevőknek videók nézésével erősítette meg döntését. Ez 52%-os növekedés az előző évhez képest.
A Youtube adatai szerint több,mint 895000 órát töltöttek B2B videók nézésével. Közel fele a B2B fogyasztóknak 30 percet, vagy még többet áldozott az idejéből videókra,mielőtt döntést hozott. (1/5 részük pedig több mint egy órát)

baba_termek_video

Videó hirdetés célzás – csináld helyesen
Szóval, mit kezdhetnek a videóval hirdető cégek ezekkel az adatokkal? Érdemes átböngészni előző blogbejegyzéseinket, melyben rengeteg hasznos információ található a tartalom-tervezéstől, az optimalizáción át a közösségi megosztások stratégiájáig. De itt az ideje, hogy az alap videó célzási beállítások mellett (https://support.google.com/adwords/answer/2454017?hl=en) kicsit továbbgondoljuk a dolgokat. A lényeg hogy értsük meg fogyasztóink mozgatórugóit és szándékait. Egy másik út pedig videomarketing stratégiánk újraépítése. Például a TrueView hirdetések 90%-ban a Youtubeon futnak. Pedig a Google Display hálózatán az internetezők 90%-ához el lehet jutni, több mint 2 millió weboldal közvetítésével, melyből csak az egyik a Youtube. A TrueView hirdetések célzásával pont abban a pillanatban találhatjuk meg a fogyasztót, amikor legnyitottabb a vásárlásra.

Akár videó készítésről, akár videó marketingről van szó, kérd ajánlatunkat!