Hogyan hirdessek online? A videómarketing alapjai

videomarketing_cikk

Az alábbiakban segítséget szeretnénk adni milyen módon, és mennyiért tudsz ma hazánkban hirdetni a különböző online felületek segítségével.

Tudtad hogy a Youtube nézettsége vetekszik a televízióékkal? És azt, hogy a hirdetésed a Youtubeon célzottan annak mutatja, akit Te szeretnél? És azt hogy a Facebook fokozatosan felzárkózik a Youtube mögé?

Akinek saját vállalkozása, cége van, biztos elgondolkodott már mivel tűnhetne ki a konkurencia közül.

Erre számtalan mód van, ha hatalmas rózsaszín székházat építesz felhívod cégedre a közelben járók figyelmét. Ha rádióban hirdetsz, jó eséllyel hallgatni fogja pár potenciális érdeklődő a reklámod, ha egy TV-nél akkor valószínű több.
Az interneten? Az hatalmas. A Youtube vagy a Google már sokkal inkább konkrét. Ők információkat árulnak. Ők ismerik azokat akik használják őket. Tudják róluk épp mit szeretnének venni, milyen az ízlésük, hány évesek. Konkrét adatok birtokában pontosabban tudnak téged összekötni a vevőiddel. Ha valaki lát egy kiemelt Google találatot, nem biztos, hogy megnézi, tudja, hogy fizettek érte, és nem biztos, hogy mindig az a legjobb, amit a legjobban hírdetnek. A Videók viszont nem kerülik el a figyelmet, ott vannak, elindulnak, és ha célzottan az nézi akit érdekelhet, akkor végig fogja nézni. Az egésznek az a kulcsa, hogy az lát pelenka reklámot, akinek gyereke született. Az lát esküvői ruhaszalonról hirdetést, akit épp eljegyeztek.

Ezeket az adatokat az emberek megosztják, és te rendkívül jó áron élhetsz ezzel!

Most lássuk egy kicsit a technikai paramétereket. Érdemes rövidebb, figyelemfelkeltő videót készíteni. Ez olcsóbb? Nem. A videó árát nem feltétlen a hossza határozza meg. A Televízióban sem működnének 3-4 perces reklámok, és mennyit költenek a cégek a TV-ben lejátszott fél perces spotra? Milliókat. Interneten hasonló hatás érhető el töredék áron. Egyszerre keveset érdemes megmutatni, nem mindent. Ha már hirdet az ember akkor a sok kicsi többet ér mint egy nagy.

Érdemes interneten rendszeresen megjelenni. Kinek a reklámjára emlékszik az ember a TV adásokból? A jó reklámra, ami valamikor futott, érdekes volt a zenéje, de kié is volt az? Mit jegyzünk meg? Az egyszerű reklámok, ami már unalomig megy? Vagy amiből mindig kis változtatással, de kijön egy-egy új havonta?

Természetesen amivel rendszeresen találkozunk. Erre nagyszerű lehetőséget ad a Youtube! Készíthetsz cégednek egy csatornát, vagy megbízhatsz vele valakit, ha ilyesmire nem akarsz időt pazarolni, és fokozatosan töltöd tele tartalommal. Csak 100 ember nézte meg egy korábbi videódat? Kevesen keresnek rá olyan dolgokra a Youtube-on, amit épp vásárolni szeretnének, kényelmes világban élünk, a vásárlók elvárják, hogy az ajánlat házhoz jöjjön! Másképp ez nem megy!

Főleg a kezdetekkor fontos egy olyan felület, amin rendszeres megjelenés van és hirdetjük is. Ha foglalkozunk a csatornánkkal, Facebook oldalunkkal, akkor fokozatosan elkezdi magát felépíteni.

Meg fogják találni az emberek, mint ahogy régen szájról szájra terjed, hogy a Pista jó szobafestő, aki megbízható is, úgy terjed ma megosztásokkal, hogy az Édes Cukrászdában milyen finom a fagyi, és milyen vicces fagyis zsonglőrös videókat raknak ki, vagy épp magyarázzák el milyen ez az új különleges fagyi, amit csak az elkövetkező héten lehet majd náluk kóstolni! Ezzel a hasonlattal élve, a Facebook a Youtube az internet falujának mindent tudó öregasszonyai, akikkel érdemes jóban lenni.

Videómarketing: Milyen lehetőségeitek vannak pontosan?

Készíthetsz minden évben egy éves összefoglaló videót, ezek hosszabbak is lehetnek, érdekes lehet végigkövetni honnan hová jutott a cég, sokan akár évekkel később is megnézik majd azt, hogy hol voltatok 5 évvel ezelőtt a cégeddel, milyen utat jártatok be. Ebből a kezdetekben csak kevés haszon származik, de már ezt a bemutatkozó videót is olyanok fogják látni, akiket érdekelhet a céged! Az éves videó ára magasabb, terjedelme hosszabb, változatos, de lényegre törő. Jó képet ad róla kik is vagytok ti, a honlap kezdőlapjára való.

Időszakos videók, vagy rendezvényről készült élménybeszámolók. Hírlevélbe valók, tökéletesen kiegészítik a szezont, az érdeklődő látja, hogy mit mutattatok be egy nyílt napon, vagy mivel készültök a következő szezonra!

Havonta megjelenő reklám. Egy-egy akció behirdetésére nincs ennél jobb, figyelemfelkeltő, mert rendszeres, biztos tartalmat szolgáltatsz, már olyan vagy mintha saját kis magazinműsorod lenne! Árban egy ilyen csatorna, és egy havonta megjelenő videó ára fele az előző kettőnek. Egy rendszeres megjelenésnél a séma adott, így olcsóbb tud lenni egy videó legyártása. Persze a kreativitás itt is fontos szerepet kap, de a határ mindig is a csillagos ég volt, és az is marad.

Kéthetente, vagy hetente megjelenő műsor már vonzza az embereket, egy hetet várnak a nézők a kedvenc sorozatukra is, egy egyszerű mégis nagyszerű, ötletes reklámot sem felejtenek el egy hét alatt, és már jön is az új! Folyamatos érdeklődés, töredék áron. Frappáns videókat érdemes készíteni hetente, ami egy terméket mutat be, egy tánclépést tanít, vagy egy jó tanácsot ad. Nem hangzik jól ez a mondat: “Tartsatok velünk a jövő héten is!”?

Napi videók. Aki igazán profi, nem engedi egy napra se el a vásárlói figyelmét. Egy ilyen kampányban az a legjobb, hogy nem kell különösen érdekes tartalom, itt az érdekesség maga a napi megjelenés. Egy pár másodperces videó, akár telefonnal felvéve a céged oda emeli majd a Facebookon kedvelőid életében, mint a fogmosást! Napi rutin leszel! A mindennapok része!

Vásárlóid legjobb barátja!

Még nem gondolkoztál el ezen? Hát itt az ideje! Rohan a Világ! Te se maradj le! Kérd ajánlatunkat!

Vélemény, hozzászólás?