Hogyan használja online videóit tudatosan vevőszerzésre?

Hogyan szerezzünk több vevőt videókkal? Hogyan szerezzünk több vevőt videókkal?

2012-re az online videó marketing a legdinamikusabban fejlődő szegmens az iparágon belül, és ez a tendencia 2013-ban töretlenül folytatódik. A keresőoptimalizálásban is egyre nagyobb szerepet kap a videó tartalmak megfelelő menedzselése. De elsősorban tudatosan felépített video-kampányokra lesz szükségünk.

Első lépés: Határozza meg céljait
Nézzük, miért is fontos, hogy először meghatározza céljait még az első videók elkészítése előtt.
Az előre meghatározott célokkal pénzt takaríthat meg, mivel a videó már célközönségnek, letisztult üzenettel szól. Videói így rövidebbek és könnyebben emészthetőek lesznek, és előbb is láthatja befektetései megtérülését. Ha közvetlenül potenciális vásárlóit, saját „nyelvükön” szólítja meg, olcsóbb és könnyebb utat választ, mint egy mindenkinek szóló videóval. Ahelyett, hogy a nagy költségvetésű multikkal versenyezne, találja meg saját pozícióját a „hosszú farkon”, vagyis legyen minél specifikusabb a szolgáltatásának kommunikációja.
Ezek persze felvetik a kérdést, hogy mit is értünk cél alatt egyébként? Például meghatározhatjuk, hogy mik azok a tényezők, ami alapján videónkat sikeresnek mondhatjuk. Ezek lehetnek:
Értékesíteni, bevételeket növelni, erősíteni a márka ismertségét vagy új termék, szolgáltatás bemutatása.
Amit mindenképp érdemes szem előtt tartani: a célközönség mennyire ismeri a szakzsargont, mennyire érdemes beépítenie hirdetésébe? Mennyire nyitottak különböző statisztikákra, adatokra, mennyire hajlandóak elmerülni a részletekben? A legegyszerűbb, ha elképzeli az Ön számára ideális vásárlót, aki választ ad a kérdéseire. Az Ő számára kell elkészíteni a videót.

Második lépés:
Válassza ki céljaihoz legjobban illeszkedő videó típust
Rengeteg választási lehetőség áll a rendelkezésére, hogy megtalálja azt a hirdetési módot, ami legjobban igazodik elképzeléseihez. Ez persze nem feltétlenül egyszerű választás, íme néhány lehetőség:
Animáció
Illusztráció
„Beszélő fejek”
Interjú
Prezentáció
Montázs
Event
Dokumentáció
Bemutatkozó demo
Esettanulmány

Valamint át kell gondolnia a hangnemet is:
Hivatalos vagy kreatív
Piacvezető vagy új belépő
Komoly vagy humoros
Együttműködő vagy versengő
Tradicionális vagy rendhagyó
Köznyelvi vagy szakszavas
Végül érdemes átgondolni a kivitelezést is:
Feliratok
Háttér zene
Narráció
Interaktivitás
Hosszúság

Harmadik lépés: A hosszúságról
Mindenki tudja hogy a videó hosszúsága mennyire fontos, de mindenki másképp vélekedik az ideális hosszról.
A Forbes Video in the C-Suite riportja alapján látható, hogy a többség (47%) a 3-5 perc hosszúságú videókat részesíti előnyben, 36% jobban kedveli az ennél is rövidebbeket, és mindössze 9% szereti az 5 percnél hosszabbakat.
Rövid vizsgálódás után kiderül, hogy a legtöbb B2B video a Youtube-on 90-120 másodperc hosszúságú. Ez természetesen nem jelenti, hogy ez lenne a leghatékonyabb mód, mindig egyedi eseteknek megfelelően kell a videókat elkészíteni, természetesen igazodva a video típusához is (egy humoros videót nem érdemes 30 másodpercesnél tovább nyújtani)

Negyedik lépés: Csak legyen Önmaga
Ha meghatározta a videó célját, típusát, hosszát, ideje elkezdeni gondolkozni a videó tartalmán. Egy végtelenül egyszerű szabályt érdemes betartani: Legyen Önmaga. Azt mutassa be amit, és ahogyan képes nyújtani.

Teljes körű Youtube marketing szolgáltatásokkal várjuk, a videók elkészítésétől a kampányok létrehozásáig, kérje egyedi ajánlatunkat!

Vélemény, hozzászólás?