Mit érdemes tudni a YouTube hirdetésekről?

Youtube hirdetések Mit kell tudni a YouTube hirdetésekről?

A Youtube a világ legnagyobb videomegosztója, és jelenleg nincs is konkurencia, aki csak a nyomába is érhetne. Néhány adatot összegyűjtöttünk, hogy miért is éri meg itt hirdetni, a youtube hirdetés a leghatékonyabb hirdetési forma manapság.
2005 legvégén indult útnak, és csak fél év kellett hozzá, hogy a Google több mint másfél milliárd dollárt ajánljon érte.

Természetesen a keresőóriásnak sikerült bekebeleznie az oldalt, de még így is sokáig csak kiadást termelt a YouTube:
nem volt még olyan hirdetési modellje, amely képes lett volna kitermelni az extrém erőforrásigényét a videomegosztónak, ahol másodpercenként százával töltik föl a videókat.

A Google azonban az AdSense–AdWords termékeivel alapvetően az internetes hirdetések szabályainak megalkotója is:
elterjesztették a kattintás alapú elszámolást, mellyel lehetővé teszik, hogy azokért a felhasználókért kelljen csak fizetni, aki valóban meg is nézi a weboldalunkat.

Ezt a rendszert fejlesztették tovább a Youtube platformjára. Sikeresnek bizonyult a videók mellett, valamint a videók felületén megjelenő hirdetések modellje: nem csak fenntarthatóvá tették az oldalt, de a hirdetők között is egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

A magyar internetezők 92%-a ismeri és használja a YouTube-ot, csak a Google (98%) és a Facebook (94%) előzik meg a listán, egy kutatás szerint.

Ami még fontosabb a számunkra, hogy a hirdetéseket is sokan észreveszik, megjegyzik: a videó alatt megjelenő csíkra a megkérdezettek 44%-a emlékezett, 29% pedig találkozott videohirdetéssel is. 21%-a a magyar YouTube-felhasználóknak a jobb oszlop tetején megjelenő hirdetésre is emlékezett.
A márkaépítés egyik legjelentősebb eszköze van a kezünkben.
Ezt támasztja alá, hogy nagyjából minden második megkérdezett érdeklődött is a hirdetés iránt: nem mindenki kattintott rá, hiszen 18% később (a videó után) nézi meg az oldalt, 12% pedig rákeres később. Magyarázata az is, hogy még szokatlan és újszerű hirdetési modellről van szó, így a reklámvakság egyáltalán nem elterjedt a YouTube-hirdetések kapcsán.

Tehát ne felejtsük el, hogy a web egyik leglátogatottabb oldaláról van szó, mégis költséghatékonyan, akár néhány tízezer forintból is már komoly kampányt lehet elindítani rajta, ahol konkrétan meghatározhatjuk célközönségünket: nem csupán beszélt nyelvre, de életkorra, de még látogatói szokásokra is szűkíthetjük a kört.

Így csak azoknál jelenünk meg hirdetésünkkel, akik valóban fontosak számunkra.

Teljes körű Youtube marketing szolgáltatásokkal várjuk, a videók elkészítésétől a kampányok létrehozásáig, kérje egyedi ajánlatunkat!

Vélemény, hozzászólás?