A 2000-es évek 10 legjobb videoklipje

Legjobb klippek A 2000-es évek legjobb videó klippjei

Alig pár hete a Billboard összeállította a 2000-es évek legjobb 10 videoklipjének listáját, az olvasói szavazatok alapján, amit most mi is bemutatunk.

A tucatvideoklipek dömpingjében szerencsére gyakran találkozhatunk igazán egyedi ötleten alapuló, vagy szemkápráztató technikával készített filmekkel is, de egy klip különlegességét még az is adhatja, hogy valamilyen szempontból úttörőnek bizonyult. Videoklip best of következik:

A 10. helyezett: Missy Elliott “Get Ur Freak On” (2001)
A Dave Mayers által rendezett klip egy igazán lenyűgöző fiktív világot tár a néző elé.

A 9. helyezett: Red Hot Chili Peppers “Californication” (2000)
Jonathan Dayton és Valerie Faris készítette ezt a videót, mely tele van számítógépes animációval, és a GTA- illetve a Tony Hawk Pro Skater szériái voltak az ihletői.

A 8. helyezett: Katy Perry “Firework” (2010) Egy kis magyar vonatkozás, mivel cukorszirupos klipjét Budapesten forgatta Dave Meyers rendező.

A 7. helyezett: Eminem “The Real Slim Shady” (2000)
Eminem első igazi áttörését jelentette 2000-ből a The Real Slim Shady című klip, mely egy elmegyógyintézetben játszódik és előszeretettel osztja ki az aktuális sztárokat/celebeket. A rendezők egyébként Phillip Atwell és Dr. Dre, Eminem mentora.

A 6. helyezett: Rihanna “Disturbia” (2008)
Kínzókamrák, láncok és tarantulák. A szadisztikus látványvilág inkább egy Marilyn Manson klipre hajazna, de Rihanna kisugárzása tökéletes ellensúlyként funkcionál a videóban.

Az 5. helyezett: Beyonce “Single Ladies (Put A Ring On It)” (2008)
A Jake Nava rendezésében készült klip legfőbb erénye az egyszerűsége. A 2008-ban készült videón az évtized koreográfiáját sikerült megvalósítani, el is nyerte a VMA-n az Év videója diját.

A 4. helyezett: Michael Jackson “You Rock My World” (2001)
Piálás, cigizés, verekedés, és csajok… De jól tudjuk, hogy a
Pop Királyának az igazi terep a tánc, és nem a harc. A klip
mellesleg igazi sztárparádé, hiszen például Chris Tucker
és Marlon Brando is szerepet kapott benne.

A 3. helyezett: Panic! At The Disco “I Write Sins Not Tragedies” (2006)
Esküvő, cirkusz, és egy tonna arcfesték, ez az első benyomása az embernek erről a videóról. Shane Drake rendező pedig el is hozhatta érte a legjobb videónak járó díjat 2006-ban.

A 2. helyezett: Britney Spears “Toxic” (2004)
Britney kisasszony főnixmadárként támadt fel hamvaiból, a vizuális effektekkel gazdagon ellátott videóklipben stewardessként és igazi szupernőként is tündököl.

Az 1. helyezett: Lady Gaga “Bad Romance” (2009)
Talán nincs ember a földön aki ne látta volna ezt a videót, amely Lady Gaga szokásához híven bővelkedik a szürreális helyekben és fantasztikus kosztümökben. Megérdemelt az első hely!

Ha a zenekarodnak egy igazán ütős videoklip hiányzik már csak a világhírnévhez, kérd ajánlatunkat!

Vélemény, hozzászólás?