Videohirdetési kampány létrehozása a Youtube-on – TrueView

TrueView kampány beállítása TrueView kampány beállítása

Biztosan már Ön is belefutott a Youtube-on olyan hirdetésbe, amit vagy végignézett, vagy 4-5 másodperc után átugrott. Ez a hirdetési forma a látszat ellenére nem csak a legnagyobbaknak, hanem bárki számára elérhető, ráadásul igen hatásos és akár költséghatékony hirdetési forma is lehet a megfelelő beállításokkal…

A TrueView formátum használatával megjelenítheti hirdetéseit a YouTube webhelyen és a Google Display Hálózaton található videókban, videókon és videók körül is.
Ha ilyen formátumú kampányt indít, akkor kizárólag TrueView videoformátumot alkalmazhat, az árazása pedig a megjelenítésenkénti költségen alapul (CPV). A TrueView videohirdetések így valóban minőségi konverziókhoz vezetnek, hatékony módszer a márkaépítésre irányuló kampányoknál.

A TrueView hirdetések egyik nagy előnye, hogy Önnek csak akkor kell fizetnie, ha egy felhasználó saját maga választja ki az Ön videóját, vagy pedig folytatja egy olyan videó megnézését, amely a videotartalmak böngészésekor jelent meg számára.
A megjelenítésenkénti költségen alapuló árazással ellentétben ilyenkor nem szükséges a hirdetés minden egyes megjelenítése alkalmával fizetnie.

A videohirdetéseket a YouTube-on szükséges tárolni, ahol nyilvánosnak kell lennie. Az AdWords Videókampánya elkészítéséhez a következő lépéseket kell elvégeznie:

1. az új kampány létrehozásának elkezdése;
2. a videohirdetés-formátumok létrehozása;
3. a célzási beállítások meghatározása.

Tehát mindenek előtt egy Adwords fiókra lesz szükségünk, valamint egy irányelveknek és technikai követelményeknek megfelelő reklám, pr videóra, aminek elkészítésében örömmel állunk rendelkezésére 🙂

A videohirdetési kampány elkezdéséhez először tehát jelentkezzen be Adwords fiókjába:

1. Ha korábban még készített AdWords Videóhoz kampányt, kattintson a kampánytáblázat felett az Új kampány > Online videó lehetőségre.
2. Adjon nevet kampányának.
3. Állítsa be a napi költségkeretet.(Ha ez elfogy, a hirdetések nem jelennek meg aznap többet)
4. Válassza ki a megcélozni kívánt nyelveket és földrajzi helyeket.
5. Kattintson a Mentés és folytatás gombra.
6. Kattintson az elkészített kampányára.
7. Kattintson a Hirdetések lapfülre.
8. Kattintson a hirdetéstáblázat felett található Új videohirdetés gombra.
9. Videó: Válassza ki meglévő (már feltöltött) YouTube videóját a videoválasztó segítségével.
A videó kiválasztásához megadhatja a YouTube csatorna vagy a felhasználó nevét is, illetve URL vagy kulcsszó alapján is keresheti azt.
10. Formátumok megadása: Engedélyezheti a rendszer számára az összes TrueView videoformátum használatát, vagy kiválaszthatja manuálisan is a kívánt videoformátumokat.
Az összes elérhető formátum engedélyezése javasolt a legnagyobb közönség általi nézettség eléréséhez.
11. Hirdetésattribútumok megadása:
Írja be hirdetése szövegét, a megjelenített és a cél URL-t (az első lehet úgymond “virtuális”, a második a valós), valamint hirdetése nevét.
Ha még részletesebben személyre szabná a hirdetés képeit (beleértve a kapcsolódó szalaghirdetéseket, ha ezek elérhetők) és a videó céloldalát,
kattintson a Speciális hirdetésattribútumok elemre.
12. Tekintse meg a hirdetés előnézetét a kiválasztott formátumokban.
13. Végül pedig a Mentés gombra kattintson.

Ha mégis elakadna, teljes körű Youtube marketing szolgáltatásokkal várjuk, a videók elkészítésétől a kampányok létrehozásáig, kérje egyedi ajánlatunkat!

Vélemény, hozzászólás?