Google Pagerank frissítés karácsony előtt!

Google Pagerank frissítés Google Pagerank frissítés

Korán jött a karácsony a webmestereknek, akik tűkön ülve várták, hogy a valaha frissítik-e még a PageRank-et. A Twitter olyan holnapfejlesztőktől nyüzsög, akik felfedezték, hogy a PageRank-et ma korán reggel frissítették, 2013 februárja óta először. Sokak számára azért meglepő, mert Mart Cutts kijelentette, hogy 2013-ban már nem terveznek PageRank update-et technikai problémák miatt.

Októberben a Pubcon Las Vegas expón Cutts elárulta, hogy mostanában azért nem tapasztalhattunk PageRank frissítést, mert a vezeték, ami a PageRank adatait továbbította a Google szervereiről, meghibásodott. Az év hátralevő részében nem tervezték megjavítani, most mégis úgy néz ki, hogy közbeavatkoztak.
Úgy tűnik, hogy a februári frissítés óta új weboldalak többsége PR1-ről vagy PR2-ről indul. Azonban azon oldalak, amelyek már rendelkeznek PageRank-el PR4 és PR6 környékén, most nem sokat érezhetnek a PR fejlesztésből.

„Több százezer weboldalt néztünk meg és 90 százalékuk visszaesett” – mondta Dave Naylor. „Ezúttal kevés nagy arányú PageRank nyertest találtunk. Láttunk PR6-osokat zuhanni PR1-be, de PR1-ből nem sokan kerültek fel PR6-ba.” Sok spekuláció született arról, hogy ezek az adatok nem frissek, jópár hónappal ezelőttiek. Mivel Google naponta frissíti a belső PageRank tool-ját egy kicsit rejtélyesnek tűnik, hogy – hacsak nincs rá jó okuk – miért adnának ki régi adatokat.

„Az a megérzésem, hogy ez a PageRank abból az időből származik, amikor a Google PageRank rendszere összeomlott, tehát ez nem frissítés. Ez egy használt, szeptemberi PageRank.” – mondta Naylor. Az sem megszokott, hogy néhány héttel karácsony előtt (főleg, hogy február óta ez az első) frissítsék a Google PageRank-et. Egy fejlesztett PageRank ebben a nyüzsgő vásárlási szezonban minden bizonnyal hatással lesz azokra, akik linkeket vásároltak magas PR osztályú weboldalaktól, ha ezek az honlapok visszaestek.

Nagyon fontos emlékezni arra, hogy a Google “belsőleg” napi rendszerességgel látja a frissítéseit a PageRank-en, és ez az, ami hatással van az algoritmusra, nem az a PageRank amit a nyilvánosság lát egy egyszerű Google toolbar-on keresztül. Azonban egy oldal minőségének megítélésében – főleg ha linkek vagy hirdetések vásárlásáról van szó – még mindig nagy szerep jut annak PageRank-nek még akkor is, ha ez az adat hónapokkal korábbi.

Ha segítséget szeretne kérni oldala elkészítéséhez, forduljon hozzánk bizalommal!

Vélemény, hozzászólás?