Hamarosan elindulhatnak az első Facebook videó reklámok

Facebook videó reklám Indulhatnak az első Facebook videó hirdetések

Facebook videoreklámok: nem kell sokat várni rá

A Wall Street Journal forrásai szerint még idén megjelenhetnek a Facebookon a videoreklámok. A videók a hírfolyamba kerülnek majd, ahol lejátszásuk automatikus lesz. A legnépszerűbb közösségi oldal ezzel a lépésével a televíziók és a YouTube reklámjaira is hajt, ami több tíz milliárd dolláros piac.

A terveket a napokban jelentik be, de nem kell sokat várnunk az indulásra, karácsony után megjelennek az első videók is. A videó reklám egyik platformon sem lesz kikerülhető, weben, okos telefonon, táblagépen egyaránt belefuthatunk.
Az egyik elsõ ilyen reklámfilm lesz a Lions Gate Entertainment A beavatott című filmjének promóciója. Egyelőre a hirdetés ezen módja privilégiumnak tűnik, kíváncsian várjuk mennyire lesz hozzáférhető a kispénzű hirdetőknek.

A reklámok automatikusan elindulnak, kattintástól függetlenül. A videók hosszáról sincs még információ, a kiszivárgott tervekben 15 másodpercről volt szó.

A hirdetők szerették volna ha az új rendszer karácsony előtt elindul, de ezt a Facebook még nem merte bevállalni, hogy ne dühítsék velük a felhasználókat, illetve technikailag is meg kellett oldani, hogy a videók elég gyorsan tudjanak
betöltődni.

Kíváncsian várjuk a jövőjét az új szolgáltatásnak, mely új távlatokat nyithat meg a videohirdetések előtt.

Vélemény, hozzászólás?