8 videótípus ami feltétlen kell videó csatornádhoz

Céges videó fajták Milyen videót válasszunk cégünk reklámozásához?

Ahogy a céged jelen van a nagyobb közösségi portálokon, úgy egyre inkább elkerülhetetlen, hogy saját videócsatornával is rendelkezz. Bemutatjuk milyen típusú videókkal teheted változatossá (és vonzóvá) csatornádat! 8 videótípus a sikerhez!

Milyen fajta videókat érdemes csináltatni? Melyek szolgálják leginkább céljaink teljesülését?
Mindegyiknek professzionális kivitelezésűnek kell lennie?
Az alábbi listában összegyűjtöttük hogyan építheted fel tudatosan videóid, használhatod márkaépítésre a videómegosztó oldalakat.

1. Magyarázó/Bemutató videók
Aki még nem csinálta, annak a videókészítést ezzel érdemes elkezdenie. Megmutatja a fogyasztónak, hogyan használhatja helyesen, vagy még eredményesebben a terméket. Mindegy, hogy egy új online eszköz használatát mutatja be, vagy a fürdőszoba kicsempézését.
A magyarázó illetve bemutató videók élesben engednek betekintést a potenciális vásárlóknak a termék használatába, amit jó eséllyel meg is próbálnak majd utánozni otthon.

Ezek a videók nem csak azért nagyszerűek mert a megbízhatóságot és szakértelmet testesítik meg, hanem a fontos “hogyan” keresőszóra hoznak találatot. Az ilyen típusú lekérdezések jelentősége kiemelt jelentőségű lehet az új keresési algoritmus (Kolibri) miatt is, a videóleírásokkal könnyen lehet jó pozíciókat szerezni az organikus találatok között. Használjuk a hátsó ajtót, ne a tömeggel sodródjunk!

2. Webináriumok
Lehet hogy ilyen anyag már a rendelkezésedre is áll.
Talán már használtátok a cégen belül a Screenflow szoftverét munkatársaiddal, hogy lépésről lépésre átvegyetek valamit. Vagy a GoToWebinar-t, prezentációk rögzítésére, bemutatva azokat a kiemelt ügyfeleknek, de ne üljünk ezeken. Oszd meg a nagyközönséggel is! Úgy készítsd el a tartalmakat hogy azok alkalmasak legyenek a kifelé nyitásra is.
Amivel 20 ügyfélhez szólsz, szólhatnál ezrekhez is.

3. Tesztvideók
A terméket értékelő, tesztelő videók készítése az egyik leghatékonyabb módszer.
Az Invodo 2012-es tanulmánya szerint a vásárlók 57%-a sokkal nyitottabb a vásárlásra egy ilyen videó megnézése után. A nagyobb bizalom egyenlő több visszatéréssel, kevesebb külön megválaszolandó kérdéssel, és boldogabb ügyfelekkel
akik hajlandóak megosztani tapasztalataikat a márkáról.

4. Közérdekű bejelentések
Ha az érzelmekhez szeretnénk szólni, nincs ennél jobb módszer. Mindegy hogy nonprofit szervezet, alacsony a költségvetés vagy rengeteg pénz áll rendelkezésre marketingre, egy jó ügy érdekében kiállni mindig pozitív hatású.

5. Vállalati kultúrát bemutató videó
Az ilyen típusú videók közül tizenkettő egy tucat, de egy jó videóval könnyen kiemelkedhetünk a tömegből. Napjainkban, amikor a fogyasztókat az is érdekli, hogy miért csinálod amit csinálsz, ezek a videók segítenek a személyesebb kapcsolat kialakításában. Használd, hogy bemutasd csapatodat, sugározza a szenvedélyt amellyel munkátokat végzitek.

6. Beszámolók
Legyen szó egy elégedett ügyfélről, egy partnerről aki imád veled dolgozni, vagy saját csapatodról, ahogy beszámolnak a legújabb projektetekről, vagy egy bemutatóról amin részt vettetek, mind-mind a márkaértéked erősíti.

7. Animációk
Függetlenül attól, hogy profikkal készítteted el animációs videód, vagy az Animoto-t használod hozzá, egy olyan eszköz amit mindenképp használj fel marketing stratégiádban. Az ok, amiért rengeteg vállalat használja, a rengeteg kreatív elem, mellyel ugyanazokról az értékekről beszélhetsz – de nem rendhagyó módon.
Valóban életre keltheted akár márkád logo-figuráját, és tulajdonságokkal ruházhatod fel – melyek igazodnak
cégedhez, új dimenziót nyithatsz meg a kommunikációban. Vizuális és érzelmi stimulációt gerjeszt, a legjobb útja hogy elérd a “wow” hatást az emberekben, amire emlékezni fognak.

8. Instagram videók
A Wendy’s, a General Electric, és az Oreo is egyike azoknak a multi cégeknek, melyek rövidfilmeket töltöttek fel az Instragramra. 40%-a a legnépszerűbb Instagramos tartalmaknak Márkáktól származik.
A márka szellemét remekül vissza lehet adni az itteni jelenléttel, és könnyen építhetsz közösséget az érdeklődőkből.

Összefoglaló:
Rengeteg lehetőség létezik arra hogy videókkal építsd márkádat a világhálón, nincs ok miért hagyd ki ezt a lehetőséget. Csak elhatározás kérdése!

Vélemény, hozzászólás?