Youtube csatorna tulajdonjog – Vigyázzon rá!

Youtube csatorna védelme Vigyázzunk YouTube csatornánkra

Előrelátással, és néhány kattintással későbbi esetleges nagy bosszúságoktól kímélhetjük meg magunkat.

Nem ritka, hogy az újonnan elindított YouTube csatornát az egyik kolléga, vagy a megbízott cég email fiókjával hozzák létre.
Ez önmagában igencsak veszélyes, hiszen az email cím tulajdonosának a birtokában van, az eddig költségesen felépített, jól bejáratott Youtube csatorna sorsa. Minél fejlettebb a csatorna (tehát minél több népszerű videótartalma, követője stb van), annál előbb érdemes bebiztosítania magát. Hiszen ha a belépési adatok elveszhetnek, a munkatárs kiléphet, a partnercéggel
megromolhat a viszony, és senki sem szeret teljesen kiszolgáltatott lenni.

Erre a problémára a YouTube biztosít egy hatékony megoldást, amellyel biztonságba helyezheti a csatornája tulajdonjogát. Ehhez az alábbi lépéseket tegye meg:

1. Első lépésben csatornáját csatlakoztassa egy Google Plus oldalhoz (már meglévő hozzáadása, vagy új létrehozása).

2. Adja hozzá kezelőként azt az e-mail címet, amelyet a jövőben szeretne tulajdonosként megtenni.
(Jobb felső sarok – Google fiók – Kezelők)

3. Az új, hozzáadott e-mail címre érkezni fog egy visszaigazoló e-mail üzenet, amely az oldal kezelésére kér fel bennünket. Ha nem kaptuk meg, érdemes ellenőrizni a közösségi üzenetek között. Ennek elfogadása után felettessé vagy kommunikációs vezetővé válunk az Oldalnál.

4. Térjünk vissza a Kezelők oldalra a tulajdonosi (tehát az eredeti) e-mail címmel. Válasszuk ki az új (leendő)
tulajdonost, nyissuk le a státuszánál található lehetőségeket. A „Tulajdonjog átadása a következőnek:” lehetőséget válasszuk ki, és befejeztük az átadási folyamatot.

Ezzel a néhány egyszerű lépéssel átadhatjuk egy általunk megbízhatónak vélt fióknak a csatorna kezelését, és biztosíthatjuk a biztonságát. Különösen figyeljünk arra, nehogy illetéktelenek bármilyen módon hozzáférhessenek Youtube csatornánkhoz.

Ha további segítségre van szüksége online videomarketing területen, forduljon hozzánk bizalommal!

Vélemény, hozzászólás?