Videó hirdetés a keresési listában

youtube_facebook_flag

A Google elkezdte a tesztelését a keresési listákban megjelenő videó hirdetéseknek, a lépés célja, hogy tovább növelje a hirdetési lehetőségeket.

Nemrégiben még arról szóltak a hírek, hogy a Bing és a Yahoo kezdett el videóhirdetéseket megjeleníteni találataik között.
A Bing találatainál található egy Play gomb, amire kattintva lenyílik a videó, majd végignézés után visszacsukódik. A Yahoo technikája hasonlóan működik, kivéve hogy nem egy ikon található a link előtt, hanem kiírták hogy “PLAY”, valamint újranézésre is lehetőség van.

A Google talán most egy kicsit lekésett a vetélytársakhoz képest, de mivel a legnagyobb videómegosztó, a Youtube tulajdonosai, ezért nem kell félteni őket hogy ne dolgozzák le a hátrányt.
A hirdetéseknek mutatniuk kell majd valahova, így valószínűleg a Youtube-ra lesznek irányítva a hirdetésre kattintók.

Nem pusztán a keresőmotorok nyitottak a videóreklámok irányába. Korábban a Twitter mutatta be videó lejátszóját. A Facebook pedig a hírfolyamba épített automatikus videó lejátszót.
A Facebook egyre komolyabb versenyzőnek számít az online videó megosztás piacán, és a Youtube legnagyobb riválisának mondható már most.

Vélemény, hozzászólás?