Youtube csatorna optimalizálás I. rész

Youtube csatorna optimalizálás Ideje növekedésnek indulni! Youtube csatorna optimalizálás

Nem elég a önmagában a jó minőségű videó (vagyis tartalom) a YouTube csatornát ugyanúgy kell optimalizálni, mint bármelyik másik weboldalt. Sok utánaolvasással ezt magunk is megtehetjük, vagy rábízhatjuk szakemberre…

Ebben a cikkben pár ötlettel szeretnénk segíteni a csatorna optimális beállítását. Ezek a beállítások hosszú távon mind kihatással lesznek a csatorna nézettségre, a feliratkozók számára, és a videó megtekintésekre is.

A Youtube csatorna neve
A csatorna neve megjelenik a keresési találatokban, az ajánlott csatornák között is. A csatornád neve nem feltétlen egyezik meg a csatorna URL-el, azt külön kell beállítani, nem árt ha a kettő megegyezik. Mindenképpen rövid, könnyen megjegyezhető, jól leíró nevet válasszunk.

Csatorna leírás
Az első néhány mondat jelenik meg leggyakrabban a látogatóknak, erre külön figyelmet fordítsunk. Törekedjünk minél pontosabb leírást adni, határozzuk meg a csatorna küldetését, célját. Ne fukarkodjunk a releváns kulcsszavakkal sem. Foglaljuk bele a feltöltések gyakoriságát, menetrendjét is.

Csatorna ikon
Négyzet alakú, nagy felbontású (800X800) méretű kép, mely a csatorna ikonja a keresési találatok között is. Szövegrészt csak óvatosan tegyünk bele, amíg jól olvasható kis méretben is.

Csatornakép
Csatornánk legmeghatározóbb arculati eleme. Egy nagy méretű kép, mely képes egyben kiszolgálni a desktop, mobil és TV verziót is. A csatornakép függjön össze a csatorna valós tartalmával. Határozza meg, hogy nagyjából milyen tartalmakat várhat a látogató. Úgy érezzék hogy egy személyhez vagy karakterhez csatlakoznak, nem csak egy márkához. Weboldalunkat illetve közösségi oldalainkat adjuk hozzá a névjegyünkhöz.
Tekintsük meg az elkészült csatornánkat mint feliratkozott, és nem feliratkozottként is, mely beállításairól legközelebb esik szó.

Vélemény, hozzászólás?