Youtube 360: reklámok új generációja?

youtube 360

A Youtube egy új, meglepő szolgáltatással gazdagodott!

A YouTube mint a világ legnagyobb videómegosztó portálja, és a világ második legnagyobb keresőmotorja, természetesen nem állhat meg a fejlődésben, folyamatosan új szolgáltatásokkal pakolják tele a fejlesztők: nemrégiben 4K-s videók, illetve nagy sebességű videók feltöltése vált lehetővé a rendszerben, mostantól pedig már lehetséges 360 fokos gömbpanoráma felvételek feltöltése, illetve megnézése a YouTube-on, ami egy új marketing eszközt ad a hirdetők kezébe.

A szükséges felvételi eszközök: IC Real Tech Allie, Bublcam, Giroptic 360cam, Kodak SP360 és Ricoh Thet kamerák képesek erre a mutatványra. A rögzített felvételek pedig könnyen feltölthetők a YouTube-ra, mely egyelőre a 24, 25, illetve 30 képkocka/másodperc sebességű 360 fokos videókat támogatja, de az ígértek szerint később az ennél nagyobb sebességű videókat is fel lehet majd tölteni. A Youtube 360 egy itthon eddig teljesen kiaknázatlan lehetőség a cégeknek.

Persze van egy kis plusz önpromó is a rendszerben: a videó nézőinek, ha körbe akarnak pásztázni a videóban, Chrome-ot vagy az Androidos Youtube applikációt kell használniuk: a lejátszást elindítása után, a képen megjelenő kis nyilakra kattintva, illetve a WASD gombokat nyomva lehet körbenézni a videóban, okostelefonon pedig még jobb a móka, hiszen csak a megfelelő irányba kell elforgatni készülékünket.

Pár eddig elkészült videó, jó szórakozást!
youtube.com/360

 

Vélemény, hozzászólás?