Youtube és Facebook videó, hirdetés készítése, terjesztése

youtube-hirdetes

A jól elkészített, figyelemfelkeltő reklámvideó önmagában nem elég. A terjesztés legalább ugyanolyan fontos, hogy olyan célcsoportokat is elérjünk, akiket eddig még nem.

A YouTube a világ egyik leglátogatottabb oldala, amely közel annyi felhasználóval rendelkezik mint a Facebook. A Google után a második legtöbb kulcsszó alapú keresést kiszolgáló oldal. Ezek kihagyhatatlan hirdetési felületté teszik. Az ebben rejlő lehetőségeket Magyarországon még kevesen ismerték fel, ezért a YouTube hirdetéseket tudatosan alkalmazva és megfelelő csatorna menedzsmentet követve könnyen kitűnhetünk a konkurenciák közül.

A pre-roll (videóba ágyazott) hirdetések előnyei:

1. A felhasználók tudatosan válogatnak a megtekinteni kívánt tartalmak között. A több mint egymilliárd egyedi látogató, havonta több mint 6 milliárd videót néz meg. A YouTube ezek alapján legalább annyi nézettséget generál mint a nagyobb TV csatornák. A különbség az, hogy itt a néző maga választja ki, hogy mit néz. Mit jelent ez nekünk? Azt, hogy az érdeklődési körnek megfelelően, rendkívül célzottan tudjuk az üzenetünket eljuttatni a számunkra releváns közönség számára.
2. A YouTube hirdetések jóval olcsóbbak a televíziós reklámnál, és amellett, hogy pontosabban célozhatók, az is kiemelten fontos, hogy csak azokért a reklámokért kell fizetni, amelyeket a felhasználó ténylegesen megnéz!
3. A YouTube-on futtatott hirdetések hatékonysága nyomon követhető és mérhető, ezáltal folyamatosan optimalizálhatóak a kampányok.
4. Az elérés dinamikusan növekszik már mobil eszközökön is.
A Facebook hirdetések is az imént említettekhez hasonlóan működnek. A videókat itt is célzottan juttathatjuk el a közönségünkhöz, és videokampányunk sikerességét nyomonkövetve, céljainknak megfelelően módosításokat végezhetünk hirdetésünkön a teljes kampány időszakban.

Készíttesd el velünk bemutatkozó vagy reklámvideódat, kérd ajánlatunkat!