Változnak a videó hirdetés beállítások az Adwords-ben

Googel Adwords beállítás Google Adwords beállítási lehetőségek

Ha Ön is használ videókat Adwords kampányai részeként, bizonyára érdekelni fogja a Google legújabb bejelentése.

Április 15. dátummal kezdődően minden új videó hirdetés kampány új beállítási lehetőségeket, és hirdetési formátumot kap. Május 15-től pedig már minden meglévő kampány automatikusan frissítésre kerül.

A változtatás érinti az Adwords TrueView videó formátumait, háromról kettőre redukálva azt: in-stream és in-display. Az áldozat pedig az in-search viewing.

Az Adwords így magyarázza a változtatást:
Ezzel a frissítéssel, a hirdetők ugyanazt az in-display hirdetési formátumot tudják használni a Youtube keresési hálózatán és a videó hálózatán is. Ami a hirdetőket leginkább
érinti, a változás a hirdetések beállításában. Régen megmondtuk hol jelenjen meg a hirdetés, megadva a hirdetési formátumot. Most megadhatjuk hol fusson a hirdetésünk, kiválasztva a hálózatot kampányunkhoz.

Az új beállítások miatt kampány szinten választhatjuk ki hol jelenjen meg a hirdetés, és még több releváns hirdetéssel jelenhetünk meg a keresési oldalon. Ami nem változik: ajánlataink, költségkeretünk, teljesítmény mutatóink.

Kezdés tehát áprilisban, a hirdetők az update centerben tudják frissíteni már meglévő hirdetéseiket részben vagy egészben, ha pedig videó készítésre, vagy a megfelelő beállítások elvégzésére van szükség, keressenek minket.

Vélemény, hozzászólás?