Videó készítés tipp Hollywoodból

star

Egy mindenki által jól ismert hollywoodi hasonlattal szeretnénk rávilágítani egy gyakran felmerülő kérdésre: hogyan kezdődjön  a videóhirdetés? Videó készítés alapok:

A példát pedig nem más, mint George Lucas ikonikus sorozata, a Star Wars szolgáltatja. Szinte teljesen beleégett az emberek fejébe a filmek kezdő képsora, melyben rövid bevezető szöveg után máris a történet közepébe rántják a nézőt, ahonnan el sem engedi a film végéig.
Ez olyannyira nem számított bevett szokásnak akkoriban Hollywoodban, hogy az Amerikai Rendezők Céhe meg is büntette Lucast 250 ezer dollárra, mert eltért a szabványosított kezdő képsoroktól, és még a rendező nevét sem tüntette fel a cím után. Természetesen a büntetés a bevételek  mellett teljesen eltörpült, és egy csepp gondot sem okozott a kifizetése.

A Youtube hirdetések nagyon hasonlóan működnek. Konkrétan meghatározott idő egység áll a rendelkezésünkre, hogy megragadjuk a nézőt, ne nyomja el a videót, és így célba juttathassuk üzenetünket.
Sokan azt gondolják, mindegy is ha nem nézik meg a videót, 3 másodpercig látta a logómat, ez elegendő lesz. Sajnos nem, csak akkor fog emlékezni a márkára,
ha TUDATOSAN neki szenteli az idejét és a figyelmét. Felesleges luxus logókkal és introkkal kezdeni a videohirdetést. Érdemes tehát belecsapni a történetbe már az első másodpercben.
Ha Lucasnak bejött, neked sem fog ártani!

Vélemény, hozzászólás?