Támogatási lehetőség a YouTube-on!

Youtube támogatás pénzkereset Újabb bevételei forrás lehet a Youtube csatornánknak

A Youtube folyamatosan fejlődik és változik, a Youtuberek örülhetnek, hiszen szeptember elejétől új funkció a Donate (adakozás) gomb.

Ez nagyszerű lehetőség a vloggereknek és a zenészeknek, mert már nem csak a reklámbevételekből kaphatnak részesedést, hanem közvetlen támogatáshoz is juthatnak a rajongóktól/követőktől.

Ennek a lényege, hogy szabadon választott összeggel lehet támogatni a kedvenc csatorna készítőjét, a Google Wallet-en keresztül. A Google szolgáltatásával egyébként nagy mértékben egyszerűsödik a pénzhasználat, legyen szó vásárlásról, vagy hasonló tranzakciókról. A legkisebb összeg amivel támogatást adhatunk, egy dollár, felső határa pedig nincs.

A Youtube 5% részesedést von le maga számára, és még 21 centet, ami nem vészes. Egyelőre, a megszokott módon csak néhány országban elérhető a támogatási rendszer, és nem tudható, mikor ér el hazánkba is.
A tartalom előállítóknak nagy segítség és lehetőség egy ilyen funkció, és további színvonal emelkedés remélhető. Az biztosnak tűnik, hogy közvetlenül nem lehet adakozásra felszólítani a nézőinket.

Vélemény, hozzászólás?