Kamerateszt: Sony HDR-AS100V Action Cam

Sony HDR-AS100 kamera teszt Sony HDR-AS100 kamerateszt

A Sony jóvoltából kipróbálhattuk a legújabb akció kamerát, mellyel egyre nagyobb sikerrel szállnak be a GoPro uralta piacra.

A HDR-AS100V mellé egy csomagban, vagy akár külön is beszerezhetjük a Live-View karon rögzíthető kijelzőt, mely egyértelműen a legnagyobb sikert aratta a szerkesztőség, (és a Szigetlakók) körében.
Kiemelkedő a képminősége, több szögből történő szimultán felvételkészítési funkciója, továbbfejlesztett elmosódottságcsökkentési technológiája révén nagyszerű felvételeket készíthetünk. A korábbi típusokkal ellentétben fehér a háza, így nem szívja a hőt annyira, nem melegszik túl a készülék.
Live View távvezérlő speciális, csuklóra rögzíthető színes kijelző, melynek használatával egyszerre akár 5 kamerát is irányíthatunk és egyetlen pillantással ellenőrizhetjük a látószögeket. Ha pedig valóban egyszerre több kamerával dolgoznánk, az időkód és a felhasználói képkockainformáció-bélyegző opciókkal idő- és jelenetadatokat adhatunk hozzá felvételekhez.

Az ultraszéles (120 vagy 170 fokos) látószögű Carl Zeiss objektív és Exmor R CMOS érzékelő pedig rendkívül részletgazdag képet biztosít, még gyenge fényviszonyok mellett is.

A beépített Wi-Fi-nek köszönhetően nincs szükség vezetékekre, de ugyanezen az elven használhatjuk kijelzőnek okos telefonunkat, vagy táblagépünket is. Az NFC-technológia segítségével pedig csupán össze kell érinteni a készülékeinket a csatlakozáshoz.
Az Advanced SteadyShot képstabilizálás igen hatékonyan kompenzálja az elmosódottságot, nem is tudjuk elképzelni mikor lenne érdemes egyáltalán kikapcsolni.
Egy igazán jó akciókamerához méltóan itt is elengedhetetlen, hogy minél lélegzetelállítóbb lassított felvételeket tudjunk készíteni, földön, vízen, levegőben egyaránt. A 120, illetve 240 képkocka/mp sebességű felvételi sebességgel szinte megállíthatjuk az időt.
Ustream élő videóstreaming szolgáltatásokkal pedig élőben streamelhetjük “kalandjainkat”.
A beépített GPS aktiválásával utólag előhívhatjuk az útvonalunkat és a sebességmérőt is megjeleníthetjük képernyőnkön.
A számtalan kiegészítő közül mindenki megtalálhatja az adott sporthoz való optimális nézőszöget biztosító rögzítő eszközt,
a kamerát rögzíthetjük csuklónkon, fejünkön, mellkasunkon, biciklikormányon, szörfdeszkán, autón, ahol csak szeretnénk,
még akár kutyánk hátán is!

De beszéljen inkább a videó:

 

A doboz tartalmaz:
Akkumulátorkészlet (NP-BX1), Mikro USB-kábel, Kezelési útmutató, Vízálló tok (SPK-AS2), Ragasztós rögzítő (VCT-AM1), Állványillesztő keret, Távvezérlő (csak a VR készletekhez)

Vélemény, hozzászólás?