Online Video Marketing: 4 tanács a még hatásosabb stratégiához

Videó marketing Online videó marketing

Négy nélkülözhetetlen tanács az online videó marketing sikeresebbé tételéhez. A nézők egyre inkább a Youtube felé fordulnak a TV-től. A feltöltött videók közel fele el sem éri az 1000-es látogatószámot, 1 millió fölé pedig csak 0,5%-nak sikerül kerülnie. A megfelelő nézőszámok eléréséhez nagy szerepe van a Youtube csatorna menedzselésének is.   A legfontosabb jó minőségű és színvonalas videók készítése, lehetőleg minél nagyobb számban. A top cégek csatornánként akár 200 videót is feltöltenek, szemben az átlagos 20-30 videóval rendelkező csatornákkal.

1.  Használjon váltakozó hosszúságú videókat, hogy sikeresebb legyen csatornája. A legsikeresebb csatornák videóinak átlagos hosszúsága 29-1190 másodpercig terjed, szemben a legrosszabbul teljesítő csatornák 81-364 másodperces időintervallumával. A változatosság egyéb területeken is a csatorna hasznára válhat, ne ragaszkodjon kötötten a sémákhoz. Folyamatosan figyelje a Youtube analitics rendszerét, melyből rengeteg hasznos információhoz juthat, hogy merre haladjon tovább csatornája.
2. Kösse össze célirányosan weboldalát és Youtube csatornáját. A leghatásosabb video marketing szimbolikus kapcsolatot épít ki a weboldal és a csatorna között.
3. Fizetett video hirdetésekkel rengeteget lendíthetünk csatornánk hatékonyságán. A Youtube TrueView hirdetések nem teljesen egyeznek meg a Google Adwords hirdetési rendszerével. A Youtube hirdetések nagy elvi előnye, hogy a látogató saját maga dönti el például, hogy végig szeretné-e nézni az adott hirdetést.
4. Valamint rendkívül koncentráltan találhatja meg potenciális vevőit: szöveges keresések, viselkedésminták, földrajzi elhelyezkedés alapján, akár lekövetve (retargeting) a leendő vásárlót.

A látogatók tízszer nagyobb hajlandóságot mutatnak arra, hogy továbbosszák, like-olják, kommentálják a video-tartalmakat, mint bármelyik írásos (blog, hír) anyagot. Fontos megjegyezni, hogy a Youtube nem csupán egy video-megosztó felület, hanem fontos közösségi média platform.

Teljes körű Youtube marketing szolgáltatásokkal várjuk, a videók elkészítésétől a kampányok létrehozásáig, kérje egyedi ajánlatunkat!

Vélemény, hozzászólás?