Milyen a jó banner?

Milyen a jó banner? Milyen a jó banner?

A banner készítésének végső célja nem más, mint minél több célzott oldallátogatót szerezzen weboldalának, azaz olyan egyedi látogatókat, akiket valóban érdekel honlapjának tartalma. Belőlük pedig kiváltson egy reakciót (konverzió) ami lehet az azonnali vásárlás, de sokszor például a hírlevélre való feliratkozás, vagy egy ingyenes demo szoftver letöltése is.

Az online marketing rendkívül gyorsan fejlődő ágazat, aminek sajátossága, hogy ami tegnap működött, ma már nem biztos, hogy ugyanúgy fog. A Google Analytics segítségével folyamatosan figyelhetjük és kideríthetjük, milyen kép/szöveg kombinációk, illetve banner elhelyezés működik a legjobban.

David Ogilvy (akit gyakran „A reklám apjának” neveznek) által több évtizede használt technikával még ma is rengeteg vásárlót szerezhetünk banner hirdetéseink által. A módszer egyszerű: egy képet kell helyezni a bannerre, alá pedig egy nagy betűs címsort, az alá pedig a kis betűs, rövid szöveget. Így fokozatosan lehet érdeklődést kelteni az oldallátogatókban, mivel először a képet fogják megnézni, utána pedig a szöveges részeket. Általában legjobban a különleges és meghökkentő banner képek működnek.

A szövegírásnál fontos, hogy a jó hirdetés nem hazudhat, a vállalat előnyeit a valóság talaján maradva emelje ki. Képes legyen megszólítani a célcsoport tagjait egy olyan megfogható és valóságos ígérettel, előnnyel, vagy hangulattal, olyan imidzset közvetít, amely miatt érdemes azt választani. Ogilvy mondta, hogy a reklámra költött pénz fele kidobott, csak nem tudjuk melyik fele. Ha mérjük, hogy hogyan reagál a piac a hirdetéseinkre, amire számtalan eszköz létezik már, akkor egy fillért sem kell kidobnunk az ablakon.

Ha további segítségre van szüksége bannerek készítése, és tervezése kapcsán, kérje egyedi ajánlatunkat!

Vélemény, hozzászólás?