A mesterséges intelligencia a jövő a Google-nél

Mesterséges intelligencia Google Fejlődik a mesterséges intelligencia a Google-nál

Önmaguktól tanulni képes szoftverek fejlesztésére szakosodott cégre tette rá a kezét a Google, lehet hogy forradalmi átalakulás várható a keresőoptimalizálásban a jövőben?

A Google is megerősítette a Deepmind felvásárlását, de a pontos összegről nincsenek információk, több forrás szerint 400 és 500 millió dollár közötti összeg lehetett a vételár. A Google-nak a Facebook elől sikerült elhalásznia a Deepmind-ot, akinek ez a terve tavaly meghiúsult. A Facebook ettől függetlenül erősít ezen a területen, a New York Egyetem mesterséges intelligenciával foglalkozó szakemberét, Yann LeCunnt igazolták le.

A szoftverek elkezdenek tanulni
A Deepmind szakterülete, hogy olyan programokat írjanak, melyek az emberekhez hasonlóan önálló tanulásra képesek. Tehát nem mesterségesen táplálják be az adatokat, hanem egy hatalmas adatbázis segítségével önmaga szerezheti meg, és bővítheti ismereteit.

A Google sem ma kezdte
A cég már rendelkezik igazán előremutató fejlesztésekkel.
Egy kísérlet során 1000 darab számítógépet kötöttek össze, egy hatalmas elektronikus agyként, és azt a feladatot adták neki, hogy tízmillió Youtube videóból szűrje ki azokat, melyen macska látható.
A programnak magának kellett kidolgoznia digitális térképét, mellyel be tudja azonosítani a képen látható információt. Ez nagyon hasonló az emberi agy működéséhez. Egy ilyen irányú fejlesztés forradalmasíthatja a legnagyobb videómegosztó jövőjét, ugyanis felismerheti mennyire hasznos az adott videó, mennyire egyezik meg a leírásával.
Vagyis beköszönthet a videók optimalizálásának új kora.

Vélemény, hozzászólás?