Facebook követő szerzés új irányban

dislike_nagy

Új irányt fog venni a Facebook követő szerzés, véget ér egy korszak a Facebook legújabb bejelentése szerint. A jó hír hogy a trükközőket fogja leginkább negatívan érinteni, de a helyes utat járó cégek is profitálhatnak a változtatásból.

A Facebook egy blogposztot tett közzé, melyben figyelmezteti a rajongói vagy céges oldalt üzemeltetőket, hogy a következő pár héten belül akár jelentős visszaesés lesz tapasztalható a követők számában.
Március 12. dátumtól kezdődik a nagytakarítás, mely során a Facebook törli az adott oldal követői közül az egyébként passzív felhasználókat. Tehát azokat, akik EGYÉBKÉNT is inaktívak, megszűnt vagy fals profilok. Ez azért jó hír, mert egy jó ideje csak a követők egy részéhez jutnak el a posztjaink, amit a Facebook bonyolult algoritmussal válogat össze, kinek a falán fog megjelenni a cégünk üzenete. A sok inaktív követőnél nyilván jó eséllyel az ő hírfolyamukra is jut a posztból, ezáltal elvéve a lehetőséget olyan felhasználóktól, akik számára akár érdekes is lenne, így rontva a hatékonyságot.

Hosszú távon nem kifizetődő a lájkolók megvásárlása. Ugyan jól tud mutatni egy több tízezres követő szám, de például ha az oldal fizetett posztokra is költ pénzt, rá fog ébredni, hogy hasznosabban is el lehetett volna költeni azt a pénzt.
Hiszen ezek a vásárolt profilok mögött többnyire nem is áll valódi személy, így kontrollálatlanul lehet önteni a pénzt hirdetésekbe, eredmény nélkül. Erősen fog ezen esetekben csökkenni a rajongó szám, de higgyük el hogy ez valóban a “szükséges rossz”. Jó indikátor, hiszen egy valóságoshoz közelítő
eredmény fog születni.

Természetesen, hogy a Facebook milyen algoritmussal végi el a szűrést, nem árulja el, illetve csak a következő hetek után lehetünk biztosak benne, mennyire lesz drasztikus a csökkenés. Hosszabb folyamatról van szó tehát, csak a kezdési dátum az ismert.

Vélemény, hozzászólás?