Ezt használni fogod: megjöttek a Youtube kártyák!

youtubge kártya beállítás

Garantáltan használni fogod a Youtube új funkcióját, akár videókat raksz fel, akár csak nézed őket. A szemfüleseknek már az elmúlt hetekben feltűnhetett, hogy a Youtube csatornalogó a jobb felső  sarokból átkerült a jobb alsó sarokba. A napokban pedig kiderült ennek az oka is: bemutatkoznak a Youtube kártyák!

A Youtube legújabb fejlesztése leginkább a csatornával rendelkező cégeknek, valamint videóhirdetést használóknak lesz hasznos, és persze a nézőknek is, mivel sikerült diszkréten elhelyezni az új funkciót.

A videó feltöltője ezentúl plusz hasznos információkat helyezhet el videóján, amit a jobb felső sarokban található információs gombbal lehet egy pillanat alatt előhívni. Tulajdonképpen egy úk interaktivitási réteget.
Az újdonság neve “Kártyák” (Cards) amit ezen a néven találunk meg az alkotói stúdióban, a videókezelőben, a videók szerkesztésénél.
A kártya hozzáadása gombbal többféle kártyatípus közül választhatjuk ki a számunkra legmegfelelőbbet, jelenleg 4 fajta közül:
1. Kapcsolódó webhely: fontos megjegyezni, hogy csakis az alapból, Youtube fiókunkhoz társított webhely linkjeit
fogja engedélyezni a rendszer.
2. Adománygyűjtés: Az adománygyűjtő oldalak használatának célja, hogy felhívják a figyelmet saját kreatív kampányaidra,
és támogatást szerezzenek nekik. Az erre szakosodott oldalak listája itt elérhető.
3. Árucikkek: hivatkozhatnak a termékkínálatodra vagy egy adott termékre. Persze csak a jóváhagyott Google partner viszonteladókon keresztül.
Hogy ez mennyire etikus? Majd az idő eldönti…
4. Videó vagy lejátszási lista: megkönnyíthetjük a navigációt a csatornánkon, segítségével rávehetjük az embereket hogy többet
barangoljanak nálunk.

Külön kiemelendő, hogy a fejlesztés mobilon is elérhető és működőképes (szemben a youtube pár egyéb tulajdonságával)
A kártyákat érdemes úgy megtervezni, hogy kapcsolódjanak a videóhoz, és adott célokhoz kapcsolódjanak. Termsézetesen segítünk mind a videó készítés folyamatában, mind a youtube csatorna beállításában.
A rendszer idővel valószínűleg központilag lesz optimalizálva, hogy a leginkább odaillő kedvcsinálókat és kártyákat jelenítse meg.
Nem ajánlott a kártyákra mutatás a videókban, mivel a kártyák a különböző eszközökön eltérően jelenhetnek meg.
A hirdetőknek pedig külön jó hír, hogy a kártyákkal végzett bevételszerzés nem érintett.

Vélemény, hozzászólás?